November 03, 2015

Tren Komuter


Kenapa orang memilih tren komuter?

  • Elak kesesakan jalan raya dan lalu lintas
  • Boleh sambung tidur sewaktu dalam perjalanan
  • Boleh up date blog sendiri atau intai2 blog orang (baca: tak boleh komen untuk mengelakkan efek double).
  • Boleh baca buku, majalah hiburan, main game atau berbelanja online
  • Dapat tengok pelbagai ragam dan jenis manusia. Ini termasuk juga menambah pengetahuan tentang fesyen pakaian dan tudung terkini untuk segenap lapisan umur.
  • Kalau jumpa kawan atau kenalan, dapat bergossip sepanjang perjalanan.
  • Dapat meningkatkan disiplin diri sambil belajar menepati masa kerana perjalanan ditentukan oleh jadual yang telah ditetapkan :D
  • Kalau kena berdiri sepanjang perjalanan, dapat menguatkan otot-otot kaki dan melancarkan perjalanan darah. Badan juga terasa lebih langsing :D
  • Membentuk perasaan bangga dan bersyukur dengan kemudahan dan kecanggihan sistem pengangkutan yang disediakan.
  • Mendidik hati supaya sentiasa bersabar sekiranya berlaku kerosakan pada tren (baca: you jump, i jump) atau perjalanan tidak dapat diteruskan ke destiasi kerana rail ditenggelami air (hanya berlaku jika ada banjir kilat)
  • Kos kenaikan tambang komuter lebih perlahan jika dibandingkan dengan kenaikan harga petrol dan tol....gitew..

"TAMBANG KOMUTER AKAN DINAIKKAN MULAI 2 DISEMBER 2015. KENAIKAN HARGA TAMBANG BARU ADALAH SEBANYAK 4 SEN BAGI SETIAP SATU KILOMETER"


Sekian. Wassalam.


17 ulasan:

  1. segala2nya naik kann., BP pun naik juga., harhar2

    BalasPadam
  2. Rs nyerlast time sy maik komuter q0 thn yg lalu ;)

    BalasPadam
  3. Dapat gak tambah dosa melihat yang tak sepatutnya dan terhimpit dengan berlainan jantina. Hehe ^-^

    BalasPadam
  4. peluang untuk mendapat jodoh bagi yang belum berpunya..atau tambahan yang sedia ada..he,,he..

    BalasPadam
  5. Naik komuter karena murah...selain itu lebih cepat tidak ada kata macet...
    yang tidak suka karena selalu berdiri ramai penumpang

    BalasPadam
  6. TENTU BOSAN JUGA HARI2 NAIK KOMUTER KAN...TAPI ITU PILIHAN BERKENDERAAN TERBAIK IKUT SITUASI SEMASA..KAN FIDAH.

    BalasPadam
  7. Kita jarang naik komuter FS,,,maklumlah penganggur haha....

    BalasPadam
  8. Kalau turun KL @ Kajang memang sellau naik komuter je Fidah... senang nak elak jem.. tapi tulah ye tambang pun nak naik dah kan....ermm semua naik, ntah apa yg turun... huhu...

    BalasPadam
  9. Apa-apa sekarang serba naik harganya iya mba.. tapi naik jangan sampai kemahalan juga nanti yang ada masyarakat yang tidak mampu tidak bisa membayar biaya hidup :)

    BalasPadam
  10. ah aku gak pernah naik itu kok, emang gak ada aja disini

    BalasPadam
  11. saya ni jarang berpeluang naik transport awam.. kalau teringin sangat baru park kat memana naik komuter.

    BalasPadam
  12. kita duduk dekat jerman sini, mmg ni jelah medium transport... yelah foreigner kann, xmampu nk beli kete... tp betol, boleh didik diri tepati masa tuh mmg betol... sbb hidup kita based pada timing train kann... betul sgt :D

    BalasPadam
  13. Sebenarnya pengen dari dulu malah tapi belum kesampaian T.T

    BalasPadam
  14. paling tak suka bila lelaki masuk gerabak untuk wanita..

    BalasPadam
  15. aduss..naik lagi walaupun 4 sen sib baik kurang guna komuter

    BalasPadam
  16. harap harap tren komuter ada lah kat terengganu nanti.. hihi

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut