Ogos 28, 2017

How Does It Feel


Assalamualaikum
Apa perasaan nya kalau kita mintak tolong kat orang baik-baik....
Tapi lepas tu dia tak layan..
Dah berminggu-minggu pun buat tak reti aje :(

Which expression is the most accurate?








Dah........jom balik.
Life without expression is boring...huhu....

Sekian. Wassalam.

#fidahshah
#whitebarley
#sowie
#helpeachother


20 ulasan:

  1. Tak pandai pilih bentuk mana satu Fidah tapi LZ mmg kurang gemar dengan manusia berperangai sebegitu.. Kalau tak nak tolong sila bagitahu bukan buat muka tak reti or bahasa kasar buat muka bodoh. Terus terang lebih baik kannn so takde laa kita mengharap..

    Sekadar pendapat peribadi ✌

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu LZ...kalau tak nak tolong, cakap aje lah kan...ni buat orang tertungg-tunggu. Sabar aje la :(

      Padam
  2. I would say... the fourth expression haha.

    But really, orang macam tu memang annoying. If they don't want to help, just say so (without being an asshole). Tiadalah kita tertunggu-tunggu kan.

    http://panphila.blogspot.my

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orang macam tu, tak boleh nak buat apa..huk..huk..
      Sabar aje lah..
      Tapi kadang2 hati yang jahat berkata...."ada lori, ada bas..."...haha :)

      Padam
  3. merajuk la nie...

    saya teringat satu peribahasa..

    "nasi tak dingin pingan tak retak

    orang tak ingin saya pun tak hendak"

    so simple like that.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu lah...
      tapi tak baiknya kalau ada orang tak nak tolong orang :(

      Padam
  4. Ada satu pantun kalau kita menunggu jawapan seseorang
    "kalau padi katakan padi
    tidak saya tertampi2
    kalau sudi katakan sudi
    Tidak saya ternanti2"

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa diharap padi seberang
      Entah menjadi entahkan tidak
      Tak baik buang masa orang
      Tak pasal2 kena tunggu dia pulak...

      Hihi..gurau aje Pak Cik WP..
      Tq :)

      Padam
  5. MENOLONG KAN MNDPT PAHALA ..RUGI SANGAT KALAU XMAHU MENOLONG

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak semua orang pikir macam tu..
      Thanks Kak PI

      Padam
  6. comel je tengok expression macam2 tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni ler kejanya time2 boring..
      Tq Sal :)

      Padam
  7. Balasan
    1. Haha...best jugak main2 dengan benda ni. Thanks Lynn

      Padam
  8. Balasan
    1. Ini lah kerjanya time2 bowink.. :)

      Padam

Google+ Followers

Pengikut