August 04, 2017

Asakusa dan Ameyoko

Assalamualaikum

Hari ni sudah hari ke 4.
Dapat juga berjalan ke Asakusa dan Ameyoko untuk makan angin dan cuci-cuci mata.

Macam biasa, saya cuma nak tepek gambar sebagai kenangan.

Gambar-gambar di Asakusa.






Ni pulak adalah gambar-gambar di Ameyoko.





Atas cadangan kawan saya, En Saman (bukan nama sebenar), saya telah singgah di restoran Chicken Man di Ameyoko.
Memang best bila dapat makan ayam, especially bila dah 3 hari jadi vegetarian :)




Ameyoko juga sesuai untuk peminat-peminat beg jenama anello. Memang rambang mata tengok, kalau boleh dengan kedai-kedai tu sekali nak bawak balik :)


Tapi akhirnya, kaler-kaler yang sesuai dengan umur jugaklah yang dipilih.
Kalau dah level Mak Cik, tak kan nak bawak beg kaler pink mencarak pulak..kannn

Ok. Sekian saja untuk hari ini.
Wassalam.

Nota: terima kasih pada kawan-kawan yang bagi tips untuk jalan-jalan Tokyo (walau hanya dari kejauhan) terutamanya En Saman (bukan nama sebenar),  Miss Lizz J dan juga adik Shazli.


#tokyo #asakusa #ameyoko #chickenman



9 comments:

  1. mahal x sisi beg anello tu? saja2 nk compare dgn harga kt sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah banyak kalau nak compare dgn harga kat sini. Kalau pergi sana...memang HARUS beli..

      Delete
    2. sini kalau yang ciplak murahlah...hehe

      Delete
  2. Ohhh ke Tokyo rupanya.....
    Yelah kan kalau dah 3 hari jadi vegetarian, mmg meronta ronta tekak mintak binatang berdarah haha.....

    Nasib jumpa kedai cina muslim ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang masa tu tekak dah meronta ronta nak makan sambal dan binatang berdarah...haha :)

      Delete
  3. Mak Hainom okje...owner kedai tu macam orang Arab. Kedai tu ada certified Japan Halal Foundation

    ReplyDelete
  4. kak Fidah gi Tokyo rupanya..ni still kat sana ke dah balik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balik dah Sal..
      Gi 5 hari..rasa x cukup..hihi :D

      Delete

Google+ Followers

Followers