June 08, 2017

Kenapa Saya Berada Di Pulau Ketam?

Assalamualaikum



Pulau Ketam adalah sebuah pulau yang letaknya berhampiran dengan Pelabuhan Klang. Pulau ini diasaskan sekitar tahun 1880. Majoriti penduduknya adalah nelayan berbangsa cina yang telah tinggal si pulau ini sejak perang dunia ke 2. Cara untuk sampai ke pulau ini adalah dengan  menaiki feri.
Pulau ini adalah pulau nelayan dan tidak pula dinyatakan bahawa di pulau ini pengunjung boleh menjalankan aktiviti snorkelling atau diving.

Kenapakah saya berada di Pulau Ketam?
Sebenarnya saya sendiri pun tak tahu kenapalah weather widget ni asyik tunjuk saya berada di Pulau Ketam. Dah letih nak adjust. Lama-lama saya biarkan aje...asalkan dia bahagia.
Dulu-dulu saya dengar nama Pulau Ketam ni hanya bila tengok cerita Phua Chu Kang.....rupanya memang betul-betul ada.

We plan and Allah plans.....and Allah is the best of planners

Sekian. Wassalam.









11 comments:

  1. BOLEHLAH PLAN BERCUTI KE PULAU KETAM SANA

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah..bole jugak pergi sana nanti. Saya suka jugak gi pulau2 ni

      Delete
  2. Pulau ketam.. Mesti banyak ketam kan.. Betul tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin jugak kot. Nama pun kampung nelayan..

      Delete
  3. dia suh akk msk ketam kot utk iftar hari ni then hntr ke rumah sy hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar aje lah..
      kalau dapat ketam masak lemak..menariks jugak nih

      Delete
  4. Kenaoa saya berada di pukau indah. Tak jauh dari pulau ketam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang penting boleh paham..
      rumah dekat dengan pulau ketam ke??

      Delete
  5. Pulau ketam ada madrasah mualaf yg tngh giat dimajukan pelbagai pihak.. free2 pergilah melawat smbil2 sumbang sikit2 bantu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru tau..hari tu ada lawatan gi sana. tapi tak sempat nak join.
      Thanks Khir :)

      Delete

Google+ Followers

Followers