July 09, 2016

Di Penghujung Benua Asia

Assalamualaikum...
Gambar kenangan...
.....kerana Pontian itu kampung aku







Tahukah anda bahawa Pontian adalah penghujung benua Asia?..kampung Akak tu.... :)

#anakpontian
#penghujungbenuaasia
#southernmosttipofmainlandasia
#JDT

Sekian. Wassalam.



26 comments:

  1. penghujung benua Asia..tu dah kira sangat bagus dan menakjubkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la lawat Pontian nanti..
      Cuti-cuti Malaysia :)

      Delete
  2. tak tahu pulak penghujung benua asia tu. selamat hari raya sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya aidilfitri Raihanah...
      Kita daerah inilah yang menjadi penghujung benua asia..
      Thanks

      Delete
  3. Wah keren banget judulnya mbak :D
    pantainya juga maknyusssss....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pantainya lebih cantik jika dijaga rapi dan tempat buang sampahnya juga lebih banyak disediakan.
      Selamat hari raya. Thanks

      Delete
  4. Pontian bukan pontianak! apa Pontianak! sy kurang begitu kenal daerah itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pontianak lokasinya di Indonesia. Tapi Pontian adalah sebuah nama tempat di Johor, Malaysia. Namanya hampir sama tapi tempatnya tidak serupa. Selamat hari raya.
      Thanks

      Delete
  5. salam aidilfitri.. selamat hari raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Siti & maaf zahir batin..

      Delete
  6. dok pernah sampai Pontian.. paling jauh Mersing je hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom lah gi Pontian pulak..cuti2 Malaysia..
      Lepas tu boleh shopping JB... :)
      Thanks

      Delete
  7. I love Pontian... hometown saya juga... banyak kenangan indah... syahdu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kampung saya yang ada banyak kenangan...
      Selamat hari raya Khir.
      Thanks

      Delete
  8. tak tahu pulak pontian ni penghujung benua asia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin promosi kurang kot...tapi kalau sampai sana mesti juga banyak signboard bg tau yang itu adalah pemghujung benua Asia.
      Thanks Nik

      Delete
  9. BELUM PENAH SMPI PONTIAN LG ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom cuti-cuti Malaysia...
      Thanks Anies

      Delete
    2. mmg nk bercuti tp kn tggu lps bln 10 ;-(

      Delete
  10. Anak sedara mak ada duduk kat Pontian FS.
    Lahai cantiknya.....subhanallah.
    Wah!! Mcm model weyh org kat gambo tu....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pontian dah banyak membangun kalau compare dgn masa saya kecik2 dulu...
      Sekali sekala nak bergambo Mak...hihi

      Delete
  11. Ye, tanah terselatan benua asia di tanjung piai..
    pernah menyertai perkhemahan pada 2006

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni yg rasa nak balik kampung ni..
      Thanks Padin

      Delete
  12. belum pernah ke Pontian, teringin nk ke Tanjung Piai and makan nenas..

    subjek geography revisited..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah..wah..macam masuk balik kelas geography :)

      Delete

Google+ Followers

Followers