May 12, 2015

Bila Handphone Bermasalah

Assalamualaikum

Entah apalah masalah dengan handphone dan mobile network saya hari ini.
Buat call tak boleh, sms tak boleh, whatsapp tak boleh, surf internet tak boleh, blogging via handphone....pun tak boleh



Hidup dah biasa ada handphone (yang berfungsi seperti sepatutnya), bila terjadi hal-hal yang sebegini memang payah juga. Media perhubunganlah katakan. Pada saya handphone memang sangat penting terutamanya untuk

  • Menghubungi ahli keluarga 
  • Menghubungi team kerja saya untuk mendapatkan maklumat secara cepat (terutamanya sewaktu meeting). Kira team-mate saya tu macam 'talian hayat' juga lah...huhu
  • Ber chatting dengan group 'Mak-mak Kiah' untuk mengetahui gossip terkini 
  • Check dan baca email
  • Check facebook dan instagram
  • Berblogging dan blog walking
  • Surf internet - mencari maklumat
  • Main game
  • Dan lain-lain lagi
Balik rumah tadi, tak pasal-pasal handphone kena 'reset'. Habislah segala data dan lagu-lagu mp3 Mak Jemah. Sabar aje lah. Hopefully lepas ni semuanya ok. 

Sekian. Wassalam

Gambar : Google




23 comments:

  1. kalau saya hp termasuk hal penting untuk berhubungan dalam segala hal. kalau udah mati kadang jadi susah sendiri sista. makanya saya selalu menjaga agar tidak rusak atau macet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Mbah. Seperti terputus hubungan dengan segala hal semalam bila hp tidak berfungsi seperti biasa. Moga-moga tidak terjadi lagi hal seperti semalam.
      Terima kasih kunjungannya Mbah :)

      Delete
  2. HMM...HANTAR REPAIR JE FIDAH...MMG SUSAH KALAU ALAT HUBUNGAN MAYA NI XBERFUNGSI...HILANG BICARA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang mati kutu jugak semalam..
      Alhamdulillah hari ni dah ok. Thanks Kak Paridah

      Delete
  3. dah biasa ada HP mmmg janggal klu takde @ rosak..hehe.. nak berhubung dgn ahli keluarga tu yg susah... kot2 nak mintak baru tak? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semalam dah jeling2 jugak kat iklan handphone...huhu :D

      Delete
  4. bln 3 aritu hp sy buat hal. bla cas penuh, br beberapa minit gn dia trs off. da laa ms tu sy ada hal kt luar. terpaksa tebalkn muka pinjam kt org powerbank sbb nk call. kalau x buat cm tu, br nk dail da off...bla on semula tggl 5% mau x hangin pd hal sblm tu penuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu kira dah memang perlu beli yang baru tu..
      Susah juga kalau ada kat luar.

      Delete
  5. Kalau boleh saran beli hape baru lagi aja miss fidah xixixi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harus di kira dulu ongkosnya Miss Wida...huhu :D

      Delete
  6. Mmg leceh klu hp problem.. walaupun boleh reset, tapi ada ralat rasanya.. saya pun pernah kena hhmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang leceh...habis hilang lagu2 mp3 kesukaan saya.. :(

      Delete
  7. Rasa terputus dengan dunia luar. Yelah even info account ke apa semua simpan situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Bagai terputus dengan dunia luar.
      Terima kasih Akak Vitamin. Salam kenal :)

      Delete
  8. terkena virus ke ni.. x pasal2 kena reset ye.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn..
      Susah jugak sbb ada data yg x sempat back up.

      Delete
  9. Itu petandan minta diganti baru Fidah. Ganti yg baru je deh... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahai kak Lynn...
      Walaupun mata tu merayap aje kat iklan handphone :)

      Delete
  10. ganti aja sama itu zenfone2 fidah ... heeeee

    ReplyDelete
  11. handphone boleh jadi sumber pendapatan..

    saya dah hilang 2 telefon dalam masa yang sama...

    sakitnya hati tuh di sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Towkey basar kalau setakat nak beli sebijik hp, macam celah gigi jek!

      Delete
  12. Dia nak suh tuan hp tukar hp kot hihi...
    Hp okje pun kekadang hang....geram betul

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers