January 05, 2014

Ulser Tekak

Assalamualaikum kawan-kawan..

Since semalam...memang rasa tekak ni lain macam aje..nak telan apa-apa pun sakit. Pagi tadi, lagi teruk nampaknya. Demam terus...Gi klinik, doktor kata ulser tekak..bukan sebiji..tapi berbiji-biji. Patutlah nak menelan air pun sakit sampai ke telinga.


Ada jugak google..apa penawar ulser tekak ni..Ada yang kata makan ice cream vanila, kumur air garam dan macam biasa..cari lah ubat di farmasi.

Doktor pulak suruh elak makanan berminyak, kena makan bubur nasi selama 5 hari dan minum jus carrot..Wah.. boleh kurus Kak Ton kalau berhari-hari makan macam ni..Tak payahlah nak all out bersenam macam pagi semalam..huhu

Gambar : Google

Saya juga minta maaf sebab tak sempat nak melawat blog kawan-kawan..In shaa Allah bila sihat nanti saya akan memulakan kunjungan..

Sekian. Wassalam.

1 comment:

  1. kalau ulcer elok mkn bawang merah air nya jadi penawar

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers