December 29, 2013

Jalan Jalan Temerloh

Assalamualaikum. Hujung minggu ni saya berkesempatan untuk balik ke kampung mertua di Temerloh, Pahang...Sambil-sambil tu sempat juga ambil beberapa keping gambar...



Gambar-gambar ni diambil di sekitar Sungai Pahang...kawasan ini juga terlibat dengan banjir di Pahang baru-baru ni...
Rasa macam YB melawat kawasan pulak..huhu

Ni pulak pemandangan di kawasan 'Pekan Sehari' yang ada pada setiap pagi Ahad....kalau balik kampung memang selalu pergi sini....macam-macam ada...

Masjid ini terletak betul-betul di Bandar Temerloh...

Apa-apa pun...zakat dilupa jangan..


Nama-mana jalan juga diambil sempena nama-nama tokoh dari Pahang.

Petang semalam hujan di sini. Sempat juga ambik gambar di sekitar kawasan kampung.....
"I like walking in the rain, so.. no one can see my tears" - bukan saya yang cakap tapi Charlie Chaplin..hehe...But i love the quotation.

Temerloh juga dikenali sebagai Bandar Ikan Patin. Tak sah balik kampung kalau tak pekena ikan ni. Tapi minta maaf, gambar ikan yang telah dimasak tak sempat nak ambik sebab dah selamat masuk perut...kwang..kwang..

Mr Hubby sempat juga membeli beberapa helai T.Shirt...eeemmm..Temerloh dihati gitew..
Harap-harap nanti ada juga orang jual t.shirt berkaitan dengan kampung saya pulak..contohnya..."Pontian, Penghujung Benua Asia" atau "Jom Balik Pontian" atau "Pontian di Hati Kita"...hehe

Okeh..sekian untuk catatan hari ini.
Wassalam.

2 comments:

  1. aiza tak pernah pernah sampai sana ke tak.. tapi kalau ke pantai barat memang melalui temerlohkan? mungkin pernah lalu je kot..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers