June 27, 2017

Kinohimitsu Japan Detox Tea


Assalamualaikum

Alhamdulillah. Dah masuk hari ke 3 raya.
Pastinya dah puas melayan tekak dengan pelbagai juadah raya.

Sebutlah apa jugak nama makanan raya.....ketupat, rendang, kuah kacang, sayur lodeh, nasi minyak, nasi bariyani, kari kambing, ayam masak merah, kek, dodol dan pelbagai macam kuih..mesti semua dah sumbat dalam perut tanpa was-was.....hihi.

Itu baru version selatan. Belum version ala2 pantai timur lagi...

So apa lagi. Jom detox dulu... :)



Antara kelebihan detox:

  • Menyingkirkan lebihan sisa buangan
  • Badan lebih segar
  • Kulit lebih cantik
  • Dan macam-macam lagi...korang google lah sendiri :)

Sekian. Selamat hari raya aidilfitri.
Wassalam.

#whitebarley
#fidahshah
#kecantikandaridalam
#tirumacamsayahaha






June 25, 2017

June 23, 2017

Balik Kampung


Assalamualaikum

Time nak raya macam ni, mesti ramai yang akan balik kampung.

Tak kiralah jauh atau dekat, ke selatan, utara, timur atau barat, moga perjalanan selamat dan segala urusan dipermudahkan..
Jangan lupa bawak balik baju raya, kuih raya, tudung raya, kasut raya dan yang paling penting...duit raya :):)

Selamat balik kampung ...yeaaayyyy




Sekian. Wassalam.


June 21, 2017

Selamat Berbuka Puasa


Assalamualaikum
Selamat berbuka puasa

Mungkin ada yang sedang mengadap juadah makanan
Mungkin ada yang sedang memandu kereta atau masih lagi dalam perjalanan pulang ke rumah
Mungkin ada yang masih kat office atau tempat kerja
Mungkin ada yang dah balik kampung
Mungkin ada yang sedang buat kuih raya atau mejahit baju raya..
Atau apa saja yang sedang dilakukan..

Moga segala urusan kita dipermudahan..

Ya Allah Ya Tuhan ku, Tiada kemudahan kecuali Engkau menjadikannya mudah. Engkau juga yang menjadikan kesusahan itu mudah apabila Engkau mengkehendakinya

......dan moga tetap bersemangat untuk meneruskan ibadah di malam-malam terakhir Ramadhan...


......so forgive me


Sekian. Wassalam

Pic: Google